Arad City

Orasul Arad

Orasul Arad, Municipiul Arad, Arad City

Arad este municipiul de resedinta al judetului Arad, Romania.

Asezare geografica a orasului Arad

Municipiul Arad este asezat in extremitatea vestica a Romaniei, in nordul Banatului. Este primul oras important din Romania la intrarea dinspre Europa Centrala, fiind situat pe malul raului Mures, in apropierea iesirii acestuia din culoarul Deva-Lipova. Teritoriul administrativ al municipiului este de 252,85 kmp.

Orasul se afla la o altitudine de 107 m, fiind amplasat la intersectia unor importante retele de comunicatii rutiere, respectiv Coridorul european rutier IV cu traseul soselei rapide ce va lega Ucraina cu Serbia. Situarea la intersectia drumurilor europene E 68/60 la 594 km de Bucuresti (E) si 275 km de Budapesta (V), precum si E 671 la 50 km de Timisoara (S) si 117 km de Oradea (N), constituie un factor favorizant pentru dezvoltarea sa economica si urbana.

Municipiul Arad constituie pentru vestul Romaniei un punct important in ceea ce priveste industria, si este de asemenea un nod important in transporturile feroviare, rutiere, avand si aeroport.

Infrastructura Judetului Arad

Municipiul Arad este principala poarta de intrare in Romania, fiind cel mai important nod rutier si feroviar din vestul tarii. Astfel, Aradul se afla situat la 17 km de Curtici - cel mai mare punct vamal pe cai ferate din vestul tarii. De asemenea, Aradul beneficiaza de un acces extrem de facil in ceea ce priveste punctele de frontiera pe cale rutiera si aeriana. Cele mai apropiate puncte de frontiera sunt pe cale rutiera, respectiv: localitatea Turnu la o distanta de 20,3 km, orasul Nadlac la o distanta de 54 km, precum si Varsand la o distanta de 68 km. Un important punct de frontiera este cel pe cale aeriana este Aeroportul International Arad, acesta avand o pista de 2.000 metri.

Populatia orasului Arad

La recensamantul din anul 2011 Aradul avea o populatie de 159.074 locuitori, fiind al doisprezecelea cel mai mare centru urban al Romaniei din punct de vedere demografic.

myARAD.COM: Ghid Arad Online

Ghid turistic Arad

myARAD.COM este un ghid turistic online al Aradului si sursa de informare pentru vizitatorii orasului.

Ghid Arad

Harta Arad

Cartierele Aradului

Vremea in Arad

Arad, Romania Vremea pe 7 zile

Contact, Social Media

Contacteaza myARAD la adresa de e-mail aradcity@mail.com sau completand acest formular. Atentie! Pentru a trimite mesaje prin intermediul formularului, trebuie sa fiti autentificati in contul Google. Este posibila trimiterea unui singur mesaj ca masura de protectie anti-spam. Toate cele 3 campuri sunt obligatorii (e-mail, nume si prenume, mesaj).