Baile Lipova

Baile Lipova

La doar 3 km de orasul Lipova, situata in apropierea Podgoriei Aradului, se afla Statiunea Baile Lipova, centru international de agrement. Statiunea Baile Lipova , bogata in ape carbogazoase , este cunoscuta inca din secolul al XVIII-lea. Statiunea a fost construita in urma cu peste 100 de ani, in apropierea izvoarelor cu apa minerala, care erau valorificate in tratamente medicale.

Apa minerala locala a fost descoperita de ciobani la inceputul secolului al XIX-lea. Calitatiile apei se conserva cel putin sase luni de zile, timp in care apa ramane cu un gust proaspat. Imbutelierea si comecializarea apei minerale produsa in aceasta statiune, incepe dupa anul 1900 , cand izvoarele de apa minerala au apartinut Bancii Gloria din Lipova.

Statiunea Balneo-climaterica Lipova , dateaza , ca unitate de tratament din anul 1892.

Statiunea ofera conditii de cazare si campare la standarde occidentale, preturile fiind accesibile pentru turisti. De asemenea, pentru cei care sunt pasionati de pescuit si dornici de relaxare statiunea pune la dispozitie o balta de peste unde se pot pescui crapi, somni si carasi.

Diversitatea serviciilor oferite de Statiunea Baile Lipova continua cu un loc special pentru spectacole si concerte, cu scena si scaune. Statiunea Baile Lipova detine si propria biserica Ortodoxa, care ii asteapta pe cei care ajung in zona, in fiecare zi de duminica si zi de sarbatoare pentru a petrece si momente de plinatate sprirituala.

Vezi si...

Comentarii nepermise