Biserica voievodala cu hramul Adormirea Maicii Domnului, ctitorie a familiei Moga, construita la sfarsitul secolului al XIV-lea, se compune dintr-un altar patrat, o nava si un turn clopotnita.
Biserica prezinta in interior cca 3 straturi de pictura, care au fost acoperite cu straturi groase de tencuiala, din ordinul Mariei Tereza.
In timpul unor sapaturi langa zidul bisericii s-au gasit fragmente ceramice, schelete in groapa comuna, un sigiliu din plumb cu doua bucati sub forma elicoidala, de dimensiuni diferite, suprapuse, iar pe cea mica era reprezentata o coroana cu 7 tepi iar dedesubt reprezentat un copac.
In ultimele doua veacuri si jumatate, biserica a fost puternic disputata de ortodocsi si greco-catolici, Maria Tereza dispunand ca aceasta sa treaca la uniti, iar regimul comunist transferand-o in 1948 Bisericii Ortodoxe, dupa interzicerea Bisericii Greco-Catolice. Intre 1755-1757, ortodocsii ramasi fara biserica si-au construit alaturi un alt lacas care are hramul Nasterea Maicii Domnului - actuala biserica ortodoxa a satului.
Biserica voievodala se afla la 124 km de Arad.