Gara CFR

Gara Centrala ARAD

Gara din municipiul si judetul Arad este una dintre cele mai tranzitate din Regiunea de Vest a Romaniei. Din gara Arad pleaca si sosesc zilnic peste 100 trenuri de calatori catre majoritatea localitatilor din Romania, dar si spre destinatii externe.

Cladirea actuala a garii a fost construita dupa planurile arhitectului aradean Lajos Szantay. Lucrarile la cladirea garii din Arad au inceput in anul 1905 si au fost incheiate in 1910. Gara a fost bombardata puternic in octombrie 1944 de catre trupele germane si a fost refacuta intre anii 1950-1953.

Lucrarile de modernizare a Garii Centrale din Arad s-au desfasurat intre 27 martie 2012 si 11 decembrie 2015. O pasarela supraterana pentru calatori a fost construita si face legatura intre peroane si cladirea istorica a garii. Astfel, au fost inchise pasajele subterane. Pasarela are lifturi, scari rulante, dar si magazine sau alte tipuri de facilitati pentru calatori. Tot in gara a fost construita o cladire pentru mentenanta, care cuprinde ateliere tehnologice, laboratoare, birouri, arhive si magazii. De asemenea, au fost refacute peroanele si modernizat un centru de management al traficului feroviar.


Vezi si...

Comentarii nepermise