Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului

Directia Generala de Asistenta si Protecia Copilului Arad

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad – D.G.A.S.P.C. a fost infiintata prin hotararea nr. 159/19.11.2004 apartinand Consiliului Judetean Arad, prin comasarea Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Serviciului Public de Asistenta Sociala. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad este institutie publica de interes judetean cu personalitate juridica, infiintata in subordinea Consiliului Judetean si realizeaza la nivel judetean masurile de asistenta sociala in domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap precum si a oricaror persoane aflate in nevoie.

Misiunea D.G.A.S.P.C. Arad este reprezentata de aplicarea la nivel judetean a politicilor si strategiilor de asistenta sociala in domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror persoane aflate in nevoie si are responsabilitatea dezvoltarii si diversificarii serviciilor sociale specializate, in functie de nevoile sociale identificate, cu scopul prioritar de a mentine functionalitatea sociala a persoanei, urmarind reinsertia in mediul propriu de viata familial si comunitar.

Pentru ca o organizatie sa poata fi condusa si sa functioneze cu succes este necesar ca aceasta sa fie coordonata si controlata intr-un mod sistematic si transparent. Succesul poate rezulta din implementarea si mentinerea unui sistem de management care este proiectat pentru imbunatatirea continua a performantei luand in considerare necesitatile tuturor partilor interesate. Activitatea de management a unei organizatii include printre alte categorii de management, managementul calitatii. D.G.A.S.P.C. Arad a constientizat faptul ca implementarea, mentinerea si imbunatatirea unui sistem de management al calitatii a devenit o necesitate in ceea ce priveste calitatea serviciilor prestate si astfel, in anul 2008 a obtinut certificarea ISO (International Organization for Standardization – SR EN ISO 9001:2008)

Program Cu Publicul

Vezi si...

Comentarii nepermise