Spitalul Clinic Judetean de Urgenta

Sptalul De Urgenta Arad

Istoric

Construirea a fost initiata inca din 1775, infiintindu-se o fundatie pentru colectarea banilor. Constructia propriu zisa a fost inceputa in anul 1833 langa o intinsa zona impadurita, din care a ramas pana astazi Paduricea. Primele doua saloane au fost deschise in 1836. In acest spital a avut loc prima operatie cu anestesie din Arad, efectuata de medicul-director Csiky Janos.

Cladirea a functionat ca spital in timpul revolutiei din 1848-1849. In a doua jumatate a secolului XIX. spitalul a fost largit, adaugandu-se si o capela cu turn. In anii 1930 in curte au fost infiintate sectii noi. Aspectul exterior al cladirii nu s-a schimbat, pastrandu-se elementele de ornamentatie ale stilurilor baroc si clasicist mai ales pe fatada dinspre Piata Mihai Viteazul.

Ambulatoriul spitalului

Ambulatorul de specialitate (Policlinica) Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad se afla in incinta spitalului, avand cabinete la parter si la etajul I. Intrarea se face pe Str. Spitalului, unde se afla 2 intrari, ambulator (policlinica) adulti si ambulator (policlinica) copii. Pacientul se va adresa Biroului de informatii - Fisier, ce se afla in holul ambulatorului adulti, unde va primi un numar de ordine in vederea consultului (actului medical) la cabinetul de specialitate unde a fost trimis.

La cabinetele ambulatorului (policlinicii) se pot adresa gratis pacientii asigurati trimisi de medicul de familie pentru consult de specialitate, urmand sa aiba asupra lor urmatoarele acte: bilet de trimitere, document ce face dovada calitatii de asigurat si un act de identitate.

Spitalul Judetean

Medicii de specialitate din cadrul Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad asigura continuitatea prin linii de garda distincte in urmatoarele specialitati: anestezie si terapie intensiva, cardiologie, medicina interna, neurologie, pediatrie, psihiatrie, chirurgie generala, obstetrica-ginecologie, ortopedie si traumatologie, medicina de laborator, radiologie-imagistica medicala.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad are in dotare urmatoarele echipamente si aparate medicale: aparatura digitala de radiodiagnostic si imagistica medicala, aparat de tomografie computerizata, aparat de rezonanta magnetica nucleara, aparate de ultrasonografie conventionala si Doppler, instrumentele si echipamentele necesare pentru efectuarea analizelor medicale de hematologie, biochimie, microbiologie, imunologie si toxicologie.

In Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad se desfasoara activitati de invatamant si cercetare stiintifico-medicala, cat si de educatie medicala continua, in conformitate cu prevederile regulamentului de organizare si functionare al acestuia, aprobat prin ordin al ministrului sanatatii.


Vezi si...

Comentarii nepermise